Pengunjung Tegar

Kata-Kata Semangat

more Quotes

Perhatian

ADA GAMBAR DI DALAM SESETENGAH ENTRY TELAH HILANG AKIBAT KESILAPAN DARI TUAN BLOG SENDIRI. SEGALA KESULITAN AMATLAH DIKESALI. HARAP MAKLUM.

Friday, February 19, 2010

Bukit Bintang Dah Jadi Zoo Ke
KUALA LUMPUR: Gempar apabila pelancong dan rakyat tempatan melihat seekor ular sawa ‘sesat’ melintas jalan di Bukit Bintang di sini, semalam.

Kehadiran ular sawa batik sepanjang dua meter itu mencetus tanda tanya berikutan lokasi ia ditemui terletak di tengah-tengah ibu kota dikelilingi bangunan konkrit.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, ular sawa seberat kira-kira 20 kilogram itu melintas jalan tanpa mempedulikan orang yang lalu-lalang di kawasan berkenaan.

Pegawai Kanan Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Hang Tuah, Ifzuady Rosli Ch’eng, berkata seorang pengawal keselamatan yang melihat kehadiran ular itu segera menghubungi pihaknya.

“Kami terima panggilan jam 12.05 tengah hari dan tiba di lokasi empat minit kemudian. Namun, ular itu sudah beredar dari permukaan jalan.

“Ular terbabit dikesan cuba bersembunyi dalam pokok hiasan berhampiran kawasan berkenaan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, empat anggota mengambil masa lima minit menangkap ular itu yang cedera di perut.

“Kami bersedia menyerahkan ular berkenaan kepada pihak bertanggungjawab atau melepaskannya di kawasan hutan simpan,” katanya.

Ifzuady berkata, pihaknya juga hairan dengan kewujudan ular sawa di kawasan berkenaan, namun tidak menolak kemungkinan ia dimiliki individu yang tinggal di kawasan berhampiran.


Ihsan : Harian MetroTakda lah besar sangat.
>___<
Terima Kasih. Nanti Datang Lagi Eh :)

Real Time Web Analytics